Inbrekers gaan niet op vakantie!

Geplaatst op: 04 juli 2019

Juli en augustus zijn bij uitstek de maanden waarin de meeste mensen op vakantie gaan. Deze maanden zijn echter ook de maanden met de meeste inbraken.

Woningen waar de post ophoopt, waar dag en nacht de gordijnen gesloten zijn of waar ’s avonds nooit een lamp brandt zijn woningen die extra opvallen bij inbrekers. Ook het ontbreken van een auto op de oprit voor een bepaalde tijd is een indirecte indicator voor een inbreker.

10 Tips!

• Zet niet op je voicemail dat je niet thuis bent. Dat geldt ook voor social media. Inbrekers zitten ook op Facebook en Twitter.

• Zorg dat je huis een bewoonde indruk geeft. Laat dus wat kopjes op het aanrecht staan en leg een krant op tafel. Daarnaast kun je een tijdschakelaar op je lampen instellen zodat het lijkt alsof er mensen thuis zijn.

• Laat iemand de post weghalen zodat er geen stapels achter de deur vormen. Deze stapels zie je goed liggen, vooral door een voordeur met glas.

• Zorg dat alle ramen en deuren goed zijn afgesloten. Goede sloten zijn hierbij natuurlijk van belang. Met het Politiekeurmerk Veilig Wonen krijg je vaak korting op de inboedelverzekering

• Hoe beter je huis zichtbaar is vanaf de weg, hoe kleiner de kans op inbraak. Knip de heg dus even bij en houd de gordijnen open.

• Heb je een oprit? Laat de buren af en toe hun auto daar parkeren zodat het lijkt alsof er iemand thuis is.

• Vertel de buren dat je niet thuis bent zodat ze een oogje in het zeil kunnen houden.

• Berg kostbare spullen op. Zorg dat ze uit het zicht zijn. Laat dus je iPad niet op tafel liggen.

• Stel je buitenlamp in op beweging. Buitenverlichting met een sensor schrikt inbrekers af.

• Maak een whatsappgroep met de buren.