Om deze website goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt gaan we ervan uit dat u akkoord bent.       Akkoord
Gewoon goed!

Vergroot/verklein:

Mijn vragen

Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen en/of gemelde problemen met het bijbehorende antwoord.

 1. Mijn c.v. ketel  doet het niet
 2. Mijn stroom is uitgevallen
 3. Mijn ruit is kapot
 4. De deur zit op slot en sleutel ligt binnen. Wat nu?
 5. Er is ingebroken en de deur is kapot. Wat nu?
 6. Mijn sleutel is afgebroken in het slot
 7. Het riool zit verstopt
 8. Hoe word ik medehuurder?
 9. Welk onderhoud is voor mijn rekening?
 10. Wordt er dit jaar onderhoud aan mijn huis uitgevoerd?
 11. Kan ik mijn huur komen betalen?
 12. Ik heb een probleem met de huurtoeslag
 13. Ik wil een schotelantenne plaatsen. Mag dat?
 14. Wanneer wordt mijn afvalcontainer opgehaald?
 15. Ik heb nieuw dubbelglas en nu beslaat het. Hoe kan dat?
 16. Als mijn huur boven de toeslaggrens ligt, krijg ik dan geen huurtoeslag?
 17. Ik hoor een piepgeluid in de woning, wat kan dat zijn?
 18. Ik heb een elektra boiler en die doet het niet. Wat nu?
 19. Ik heb last van ongedierte. Wat kan ik doen?
 20. De verlichting in het achterpad brandt niet meer. Hoe geef ik de storing door?

 

 

Mijn c.v. ketel  doet het niet

Als er in uw woning een klokthermostaat aanwezig is, moet u eerst kijken of deze nog werkt. De meeste klokthermostaten zijn voorzien van batterijen. Als deze leeg zijn wordt de ketel niet meer aangestuurd. De thermostaat geeft meestal vooraf aan dat de batterijen aan vervanging toe zijn. Als de batterijen helemaal leeg zijn wordt op de display niets meer aangegeven. De batterijen moeten dan vervangen worden. De vervanging hiervan is voor uw eigen rekening.

Het kan ook zijn dat de waterdruk niet voldoende is. Dit kunt u controleren op de meter bij de ketel. Als de wijzer onder de 1 bar staat moet u de installatie bijvullen. Hoe u bij moet vullen kunt u lezen in onze folder bijvullen c.v. installaties, of bekijk de video.


Zit er voldoende water in dan moet u eerst controleren of er niet teveel radiatoren dicht gedraaid zijn. Als dit het geval is moet u aantal radiatoren open draaien.
Bij combiketels kan het ook gebeuren dat er een warmwaterkraan staat te druppelen waardoor de ketel het niet doet.
Als dit allemaal niet het geval is en uw c.v. ketel doet het nog steeds niet, bel dan installatiebedrijf Bouman, tel. (0318) 510 001.
Mijn stroom is uitgevallen

U moet eerst kijken of er nergens meer stroom in uw huis is. Als dat het geval is kunt u aan de buren vragen of zij wel stroom hebben. Als uw buren ook geen stroom hebben, zal het een grotere storing zijn.

Als niet alle stopcontacten zonder stroom zitten zal er een groep of meerdere groepen uitgevallen zijn. De meeste groepen worden beveiligd door de aardlekschakelaar in de meterkast. Bij gebruik van een ondeugdelijk apparaat schakelt de aardlekschakelaar de desbetreffende groep uit.

Als dat het geval is dan moet u eerst het laatst ingeschakelde apparaat uit het stopcontact verwijderen en de groep weer inschakelen. Als de aardlekschakelaar er dan weer uit springt, is er een andere veroorzaker. In dat geval moet u alle apparaten één voor één uit het stopcontact verwijderen en proberen de aardlekschakelaar weer in te schakelen. Zodra de aardlekschakelaar in bedrijf blijft heeft u het apparaat gevonden dat storing veroorzaakt. Dit apparaat moet gerepareerd worden.

Kunt u de oorzaak toch niet vinden, neem dan contact met ons op.Mijn ruit is kapot

Als er sprake is van dubbelglas moet u eerst kijken of er een noodvoorziening moet worden aangebracht (als beide ruiten stuk zijn). Daarna moet u kijken bij wie en óf u een glasverzekering heeft. Dit laatste kunt u nakijken in uw huurovereenkomst. Soms heeft u de glasverzekering zelf geregeld via uw inboedelverzekering.

Heeft u een glasverzekering via de VWS, dan vindt u op onze site onder Glasschades de telefoonnummers voor het doorgeven van uw schade.

Als u nog geen glasverzekering heeft kunt u dit alsnog voor € 1,75 per maand regelen via de Veenendaalse Woningstichting. Deze verzekering geldt dan niet voor de al kapotte ruit.De deur zit op slot en sleutel ligt binnen. Wat nu?

De Veenendaalse Woningstichting heeft geen sleutels van de woningen. Dus als er geen reservesleutel is moet er een sleutelspecialist bij komen. De kosten zijn voor uw eigen rekening.

Bedrijven die u kunt bellen zijn:

 • Bluestar, Veenendaal tel. (0318) 551 802 of 06 54 25 82 74
 • SlotenmakerSnel Veenendaal (0318) 781 005
Er is ingebroken en de deur is kapot. Wat nu?

De schade wordt gerepareerd door of namens de VWS. Wij willen wel een kopie van het proces verbaal van de politie om eventuele schades te kunnen doorberekenen aan de verzekering. Als er geen afschrift van het proces verbaal wordt ingeleverd worden de kosten aan u doorberekend.Mijn sleutel is afgebroken in het slot

Als u de sleutel zelf niet kunt verwijderen dan kunt u contact met de VWS opnemen. De kosten vallen onder het service onderhoud en hoeft u dus niet te betalen. Dit geldt alleen voor sloten van de voor-, achter- en bergingsdeur. Sloten van poorten, tuinhuisjes en dergelijke vallen hier niet onder.Het riool zit verstopt

Verstoppingen kunnen doorgegeven worden aan installatiebedrijf Bouman tel. (0318) 510 001. De kosten vallen onder het service onderhoud en hoeft u dus niet te betalen.Hoe word ik medehuurder?

Om medehuurder te worden moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • U heeft tenminste gedurende twee jaren uw hoofdverblijf in de woning en u voert met de huurder een duurzame gemeenschappelijke huishouding. Een duurzame gemeenschappelijke huishouding betekent dat u daadwerkelijk in de woning woont en de kosten van de huishouding deelt.
 • U vraagt het medehuurderschap niet aan met als doel op korte termijn huurder te worden van de woning (na het vertrek van de huurder met wie u samenwoont).
 • U heeft voldoende inkomen om de huur te kunnen betalen.


Is het bovenstaande het geval, dan kunt u en de huurder samen een verzoek voor medehuurderschap indienen bij de Veenendaalse Woningstichting. Gaan wij akkoord, dan bent u medehuurder.

Bij een huwelijk of een geregistreerd partnerschap wordt/is uw partner automatisch medehuurder. Het maakt daarbij niet uit of de huurovereenkomst vóór of na het sluiten van het huwelijk/geregistreerd partnerschap is aangegaan.

Meer informatie vindt u in de folder medehuurderschap.Welk onderhoud is voor mijn rekening?

Rondom het onderhoud aan een huurwoning ontstaan nogal eens misverstanden tussen huurder en verhuurder. De verstopte gootsteen, het kapotte stopcontact en die lekkende kraan: wie gaat daarmee aan de slag en wie moet dat betalen?

Het antwoord op deze vragen is vastgesteld in het Burgerlijk Wetboek. Dat kent een algemene regeling voor huur en verhuur. Wat daaruit aan rechten en plichten voor het onderhoud voortvloeit, staat beschreven in de Algemene Huurvoorwaarden.

In onze folder huurdersonderhoud kunt u alle verdere informatie met betrekking tot dit onderhoud lezen. In geval van twijfel kunt u altijd contact met ons opnemen.Wordt er dit jaar onderhoud aan mijn huis uitgevoerd?

Onder de menukeuze Gepland onderhoud vindt u een overzicht van de geplande werkzaamheden voor het lopende jaar. Wij proberen de informatie die hier vermeld wordt, zo actueel mogelijk te houden. Zodra de werkzaamheden gaan starten ontvangt u hierover schriftelijk bericht.Kan ik mijn huur komen betalen?

In verband met de veiligheid is het niet mogelijk de huur in contanten op ons kantoor te voldoen. Betalingen per pin zijn wel mogelijk.
De makkelijkste manier, zowel voor u als voor ons, is uw huur automatisch te betalen. U moet hiervoor een machtiging invullen.

Op de website staat een formulier voor een incassomachtiging. Betaling kan per 1e, 5e, 10e, 15e, 20e, of 25e van de maand. Machtigingen die voor de 20e van de huidige maand bij ons binnen zijn, gaan de volgende maand in. Meer informatie vindt u in onze folder Hoe kunt u de huur betalen.Ik heb een probleem met de huurtoeslag

Voor informatie over de huurtoeslag kunt u bellen met de belastingdienst tel. 0800 0543. Ook vindt u informatie op www.toeslagen.nl.Ik wil een schotel antenne plaatsen. Mag dat?

Wij hebben geen probleem tegen het plaatsen van een schotelantenne. Vanuit de overheid worden hier wel eisen aangesteld. U moet in ieder geval voldoen aan deze eisen en als dat nodig is moet u er een vergunning voor aanvragen. Wat deze eisen zijn en wanneer u een vergunning moet aanvragen, leest u hier.Wanneer wordt mijn afvalcontainer opgehaald?

Uw afval wordt ingezameld door ACV. Op hun website vindt u na het intikken van uw postcode en huisnummer een overzicht van de inzameldagen. Is bij uw woning een ondergrondse verzamelcontainer aanwezig dan zijn de inzameldagen niet van toepassing, de container wordt wekelijks geleegd. U hoeft hier zelf niets aan te doen.Ik heb nieuw dubbelglas en nu beslaat het. Hoe kan dat?

Als glas wordt vervangen dan wordt HR++ beglazing toegepast. Dit is glas dat voorzien is van een dun metaallaagje en de ruimte tussen de twee ruiten is gevuld met gas. Dit glas is op dit moment het beste wat toegepast kan worden in bestaande kozijnen.

Doordat dit glas zo goed isoleert bestaat er een kans dat bij een hoge luchtvochtigheid in de zomer, het glas aan de buitenkant beslaat. Dit trekt vanzelf weer weg. De ruit blijft namelijk zo koud dat vocht uit de lucht condenseert. Je kunt het vergelijken met het beslaan van een koud glas bier.Als mijn huur boven de toeslaggrens ligt, krijg ik dan geen huurtoeslag?

In de meeste gevallen krijgt u geen huurtoeslag als uw huur boven de grens zit.

Hierop zijn drie uitzonderingen. Huurtoeslag is mogelijk als er sprake is van:

 • een aangepaste woning vanwege een handicap.
 • een woning voor een huishouden van minimaal 8 personen.
 • verworven recht.
  Dit houdt in dat u de voorafgaande maand huurtoeslag ontving en uw rekenhuur stijgt door een huurverhoging boven de maximale huurgrens (toeslaggrens) uit. In dit geval krijgt u huurtoeslag over het deel van de rekenhuur dat onder de maximale grens blijft.Ik hoor een piepgeluid in mijn woning, wat kan dat zijn?

Veel van onze woningen zijn uitgerust met één of meerdere rookmelders. Als de batterij van deze melder leegraakt, gaat de melder piepen. U moet dan de batterij van de melder vervangen. De kosten hiervan zijn voor uw eigen rekening.Ik heb een elektra boiler en die doet het niet. Wat nu?

In een aantal van onze woningen zit een elektraboiler voor het warme water. Deze boilers worden door de bewoners gehuurd van Eneco. Als hier een storing aan is, kunt u bellen met (0318) 569 484.Ik heb last van ongedierte. Wat moet ik doen?

In de meeste gevallen moet u zelf actie ondernemen.

Heeft u last van een rattenplaag of kakkerlakkenplaag? Meld het op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur bij de ACV groep, (0318) 648 160. Als de oorzaak bij u ligt dan krijgt u het advies om zelf een bestrijdingsbedrijf in te schakelen. De kosten zijn dan voor u.

Voor wespen kunt u contact opnemen met een bestrijdingsbedrijf zoals bijvoorbeeld Lagerwey. U kunt hen bereiken op (0318) 572 859. Zitten de wespen in een algemene ruimte zoals bijvoorbeeld een trappenhuis? Dan kunt u dit doorgeven aan ons.

Als u last van bijen heeft dan moet er een imker worden ingeschakeld. Bijen zijn beschermde dieren en mogen daarom niet bestreden worden.De verlichting in het achterpad brandt niet meer. Hoe geef ik de storing door?

De meeste achterpaden van onze woningen zijn verlicht. Deze verlichting is aangesloten op de openbare verlichting. Als de verlichting niet werkt dan kunt u zelf de storing doorgeven aan Citytec.

U kiest dan voor “storing aan de openbare weg”, vervolgens kiest u "Veenendaal". Op het vervolgscherm vult u de straatnaam in. U krijgt dan een overzicht van de openbare verlichting in de buurt van de gekozen straat. Staat de verlichting niet op de kaart, dan kunt u ook het nummer invullen dat op de mast of armatuur vermeld staat.

Na het kiezen van het betreffende armatuur of lichtmast, wordt nog uw naam, telefoonnummer en e-mail adres gevraagd. Tot slot ontvangt u na het indienen van de storing een e-mail ter bevestiging. 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Staat uw vraag er niet bij?

Staat uw vraag er niet bij?

Heeft u een andere vraag, vul dan het contactformulier in.

Stel uw vraag

Veenendaalse Woningstichting | Kerkewijk 59 | Postbus 168 | 3900 AD Veenendaal | (0318) 523 565 | Contactformulier