Geen aanbieding

De aan huiswaarts.nu deelnemende corporaties hebben met elkaar vastgesteld dat toekomstige huurders in een aantal gevallen niet aanmerking komen voor een andere huurwoning. Dit houdt in dat ondanks dat u op de eerste plaats eindigt, u geen aanbieding voor de woning ontvangt.

Situaties om te weigeren zijn bijvoorbeeld:

• Huurders die nog een financiële verplichting open hebben staan bij één van de deelnemende corporaties.
  • Huurders die geen verhuurdersverklaring van het betaal- en woongedrag van de vorige verhuurder(s) kunnen afgeven.
  • Huurders die een negatieve verhuurdersverklaring afgeven waarbij sprake is van overlast of huurachterstand.
  • Huurders die negatief uit de creditcheck komen waarbij de corporatie een hoog risico loopt.

In ernstige gevallen vindt er een registratie plaats en wordt u gedurende een langere periode voor aanbieding uitgesloten. Hierbij gaat het om:

• Huurders die zijn ontruimd op huurachterstand. Zij komen 1,5 jaar niet in aanmerking voor een woning.
  • Huurders die zijn ontruimd op overlast. Zij komen 3 jaar niet in aanmerking voor een woning.

Na het verstrijken van de genoemde periode kan er een tweede kans worden geboden. De tweede kans betreft een tijdelijk contract van 18 maanden met aanvullende voorwaarden. Na deze 18 maanden kan bij goed gedrag het contract worden omgezet in een contract voor onbepaalde tijd.

Huurders die ontruimd zijn na ontdekking van een hennepplantage of andere ernstige criminele activiteiten, worden permanent uitgesloten. Dit geldt ook voor huurders die hun tweede kans hebben verspeeld.

De deelnemende corporaties registreren bovenstaande situaties in huiswaarts.nu.

Geen aanbod