Urgentie

Het kan gebeuren dat u dringend een andere woning nodig heeft. U zit in een acute noodsituatie en u heeft bovendien niet op korte termijn uitzicht op andere (on)zelfstandige woonruimte.

Alleen in zeer bijzondere situaties is het mogelijk om urgentie aan te vragen. Met een urgentie krijgt u voorrang bij het vinden van een huis via huiswaarts.nu. Aan de urgentie wordt een zoekprofiel gekoppeld. Hierin wordt opgenomen voor welk type woning uw urgentie geldt.

Er zijn een viertal situaties waarin u eventueel in aanmerking komt voor een urgentie:

• Medisch.
    U heeft een medische aandoening waardoor u ernstige hinder ondervindt die gerelateerd is aan de huidige woning.
  • Sociaal.
    U heeft (psycho)sociale problemen waardoor u ernstige hinder ondervindt die gerelateerd is aan de huidige woning.
  • Financieel.
    U heeft, aantoonbaar buiten uw schuld, een grote inkomensachteruitgang waardoor de huidige woning niet meer betaalbaar is.
  • Echtscheiding/verbreken samenleving.
    U bent gescheiden en heeft de hoofdzorg voor één of meerdere jonge kinderen.

Denkt u dat u onder één van bovengenoemde situaties valt, dan kunt een aanvraag voor urgentie doen. De urgenties worden verleend door de gemeente. Wij als verhuurder hebben er geen zeggenschap over.

Urgent