Vacature Raad van Commissarissen

Geplaatst op: 09 mei 2018

Vanwege het verstrijken van de wettelijke zittingstermijn, zoeken wij een nieuwe voorzitter raad van commissarissen voor onze relatief ‘jonge’ raad, die hier vanaf november 2018 leiding aan kan geven. Het langst zittende lid is commissaris bij de Veenendaalse Woningstichting vanaf 1 januari 2017.

Wat zoeken wij?

Je bent een man of vrouw die aantoonbaar maatschappelijk betrokken is. Je hoeft niet een volkshuisvester te zijn, maar je hebt wel zichtbaar hart voor de sociale huurder. Je hebt ervaring in een bestuurlijke setting en op strategisch niveau. Je hebt laten zien dat je inhoudelijk aangesloten kunt zijn en tegelijkertijd boven de materie kunt staan. Je hebt een frisse blik op de sector en de rol van (intern) toezicht. Je hebt ervaring met en een visie op governance. Vanuit je ervaring kun je een goede sparringpartner zijn voor de bestuurder. Je hebt een academische opleiding en een brede algemene ontwikkeling. Je hebt affiniteit met en een visie op de waarde en positie van een kleine woningcorporatie. Het is een pré als je een verbinding hebt met het werkgebied van de Veenendaalse Woningstichting.

Wie zoeken wij?

Wij zien graag dat je een verbinder bent die op een ontspannen manier partijen bijeen brengt.
Je combineert zakelijk en rationeel met sociale en persoonlijke betrokkenheid. Je bent doortastend, maar hebt het geduld dat nodig is voor een goede discussie waarin ruimte is voor verschillende opvattingen, invalshoeken en afwegingen. Je kunt processen goed overzien en bewaken. Je weet ook wat je niet weet, stelt de juiste vragen en kunt goed luisteren. Je kunt ook non-verbale boodschappen goed ‘lezen’. Je spreekt je uit en spreekt aan en doet dat altijd met respect en empathie.

Wat bieden wij?

De Veenendaalse Woningstichting is een financieel gezonde corporatie. In de komende jaren is er niet alleen aandacht voor onze positie in de omgeving en de legitimiteit, maar ook het vraagstuk van elke kleine corporatie hoe de kwaliteit gewaarborgd kan worden naarmate de bedrijfsvoering en verantwoording complexer worden.
De nieuwe voorzitter kan gaan bouwen aan een relatief nieuwe raad van commissarissen. de beloning is passend bij de sector en bij een kleine corporatie.

Meer informatie over ons vind je in ons Koersplan 2016 - 2020.

De procedure

Als je solliciteert willen we graag weten waarom je voorzitter van een raad van commissarissen wilt zijn, waarom bij een woningcorporatie en waarom bij de Veenendaalse Woningstichting.
De selectieprocedure wordt begeleid door Atti Poelstra. Informatie over de vacature vind je op www.attipoelstra.nl. Je kunt je belangstelling melden tot uiterlijk 2 juni 2018 via atti@attipoelstra.nl voorzien van je motivatie en cv. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Atti per mail of via 06 25 05 17 51.

De eerste gesprekronde vindt plaats op 8 juni 2018, overdag in Utrecht. De tweede gesprekronde, met de raad van commissarissen, op 11 juni, in Veenendaal.
Een persoonlijkheidstest en pre-employment screening zijn onderdeel van de procedure, alsmede een kennismaking met de directeur-bestuurder.

De start van de werkzaamheden is uiterlijk begin november 2018.
Voordat benoeming plaats kan vinden beoordeelt de Autoriteit woningcorporaties de geschiktheid en betrouwbaarheid van de kandidaat conform hun Beoordelingskader, te vinden via deze link