Afscheid van Martin den Heijer

Geplaatst op: 13 februari 2018

Na bijna 30 jaar gaat er een vertrouwd gezicht bij de VWS verdwijnen. Onze collega Martin den Heijer gaat met pensioen. Woensdag 28 februari is zijn laatste werkdag.

In een kort interview blikken we terug met Martin over zijn tijd bij de VWS.

Bijna 30 jaar bij de VWS hoe heb je dat ervaren?
“Ik heb het als een leuke en goede tijd ervaren. Terugkijkend zijn er veel veranderingen geweest. In de beginjaren ging alles nog met pen en papier en dat gaf het nodige werk. In 1992 begon ook de automatisering en het digitale verkeer bij de VWS. In de tijd dat ik bij de VWS werk zijn er totaal 437 nieuwe woningen gebouwd. Het is altijd het streven geweest om gewoon goede woningen te bouwen. Op het moment wordt veel aandacht geschonken aan energetische maatregelen”.

Je hebt veel gedaan bij de VWS. Waar ben je het meest trots op?
“Ja, wat zal ik zeggen? Dat we regelmatig van een bewoner een bedankje krijgen, voor de goede service, of omdat ze blij zijn met de renovatie. Daar ben ik samen met mijn collega’s trots op”.

Wat vond je het leukste/ meest bijzondere  wat je hebt meegemaakt ? Of Wat heeft het meeste indruk op je gemaakt?
“Het leukste vond ik het “kleinschalige” bij de Veenendaalse Woningstichting. Hierdoor hebben wij als collega’s veel contact met elkaar, maar ook met de bewoners. Er is altijd een goede sfeer en als het nodig is staan we voor elkaar klaar.

Wat het meeste indruk heeft gemaakt zijn toch wel de uitzettingen.
Gelukkig zijn deze weinig voorgekomen. Kijk, je woning uit gezet worden gebeurt natuurlijk niet van de één op de andere dag. Voordat zoiets daadwerkelijk gebeurt is er al een heel traject aan voorafgegaan. Wanneer er uiteindelijk niks anders opzit en de woning wordt ontruimd ben je toch enigszins aangedaan.”

Wat ga je het meest missen bij de VWS?
“Het meeste wat ik zal missen zijn toch wel m’n collega’s. Met sommige collega’s heb ik meer dan 25 jaar samen gewerkt. Daarnaast ga ik natuurlijk ook het contact met de bewoners missen”.

Je gaat nu met pensioen, heb je al plannen wat je met al je vrije tijd gaat doen?
“Aan huis en tuin is altijd wel wat te doen. Maar met het voorjaar in zicht, wil ik, samen met mijn vrouw, ook gaan genieten. Op de fiets de natuur in! Ik heb al wat fietsroutes verzameld!”.

Wil je zelf nog iets zeggen?
“De VWS is altijd een goede werkgever voor mij geweest en ik hou er goede herinneringen aan over. En niet in het minst wil ik mijn collega’s, maar ook  alle bewoners bedanken voor de fijne contacten in al die jaren. Ik wens alle bewoners nog heel veel woonplezier in “onze” woningen”.

Wij kijken met veel waardering en plezier terug op de samenwerking met onze fijne collega. Heel erg bedankt voor je inzet en uiteraard gaan we je missen!