Om deze website goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt gaan we ervan uit dat u akkoord bent.       Akkoord
Gewoon goed!

Vergroot/verklein:

Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuws detailpagina

Zorg dat je opvalt op de fiets!

Geplaatst op: 04 december 2017

Er fietsen nog steeds veel fietsers zonder fietsverlichting rond en dat zorgt voor gevaarlijke verkeerssituaties. 

Bewustwording
Liefst 67% van de automobilisten die ook weleens de fiets pakt vindt werkende fietsverlichting ‘heel belangrijk’, terwijl dit bij fietsers zonder rijbewijs slechts iets meer dan de helft is. Om die reden zijn er vanaf dit najaar diverse campagnes en acties om uw bewust te laten worden van het belang van fietsverlichting.

Diverse campagnes
Verschillende partijen zetten zich vanaf begin oktober in met diverse campagnes door het land om het belang van fietsverlichting te benadrukken. Zo is de ANWB Lichtbrigade actief bij scholen, winkels, verenigingen en NS-stations, ondersteunt VVN in diverse provincies lokale actiegroepen en gaan de VVN-afdelingen aan de slag met de toolkit ‘Fietsverlichting’.

TeamAlert gaat op haar beurt met haar project Show Yourself de straat op om jongeren te voorzien van goede en werkende fietsverlichting. Daarnaast besteedt de politie ook aandacht aan fietsverlichting door hierover op social media te communiceren en zal ook de Fietsersbond online campagne voeren om fietsers bewust te maken van werkende fietsverlichting. Dit is slechts een greep uit de activiteiten die de partijen houden om het gebruik van fietsverlichting te bevorderen.

(Bron ANWB)

 

Veenendaalse Woningstichting | Kerkewijk 59 | Postbus 168 | 3900 AD Veenendaal | (0318) 523 565 | Contactformulier