Samenwonen

Wanneer u wilt gaan samenwonen, kan dit gevolgen hebben voor uw contract. U moet dit vooraf bij ons aanvragen.

Wat is samenwoning?
Wanneer u als huurder een partner voor onbepaalde tijd bij u in de woning wilt laten wonen, noemen we dit samenwoning. Bij samenwoning voert u meestal een gezamenlijke huishouding: u deelt de gezamenlijke lasten en heeft de bedoeling altijd bij elkaar te blijven wonen.

Aanvraag samenwoning
Voor het aanvragen van samenwoning gebruikt u het aanvraagformulier. Na ontvangst van dit formulier bekijken wij of u toestemming krijgt om samen de huurwoning te gaan bewonen.

We controleren uw aanvraag op de volgende punten:

• Overbewoning: woont u door de inwoning niet met meer mensen in de woning dan waar deze voor bedoeld is?
  • Huurschuld: heeft u of de inwoner geen huurachterstand?
  • Overlast: heeft u of de inwoner tot nu toe geen overlast veroorzaakt?

Na toestemming kan uw toekomstige samenwoner zich bij de gemeente in laten schrijven op uw adres. Samenwoning geeft bij vertrek van de huurder niet automatisch recht op ‘overname’ van de woning. Na 2 jaar samenwoning kan medehuur worden aangevraagd.

Samenwonen